GSA Boosts Collaboration in Half the Workstation Space – Work Design: Interiors, Architecture, and Employee Engagement

Tuesday, February 25th, 2014

Here

Full Details >>

Given URL is not allowed by the Application configuration.: One or more of the given URLs is not allowed by the App’s settings. It must match the Website URL or Canvas URL, or the domain must be a subdomain of one of the App’s domains.

http://www.workplace-evolutionaries.com/wp-content/uploads/2014/02/

Write for Us

  • Find a Company
  • Featured Office Designs
  • Workplace Perspectives
  • Ideas, Tips & Trends

HOME

GSA Boosts Collaboration in Half the Workstation Space
July 2013

    Work Design Now series sponsored by Haworth is the GSA’s Rocky Mountain Regional HQ, the Denver Federal Center.
    We at the U.S. General Services Administration (GSA) are changing the dynamics of how employees work and collaborate in their physical space. The Rocky Mountain regional headquarters at the Denver Federal Center in Lakewood, Colo., is an example of our efforts to use space more efficiently and support productivity.
    The impetus for this change arose when two of GSA’s business lines decided to consolidate into one building. Bringing the Federal Acquisition Service and the Public Buildings Service into the same office meant reducing the size of workstations and increasing the amount of flex-use space.
    Moving away from traditional “cube” offices, our project team created one mobile work environment for the two groups. The space leverages technology to allow employees to collaborate and work more efficiently from anyplace, at any time.

    http://www.workplace-evolutionaries.com/wp-content/uploads/2014/02/

    http://www.workplace-evolutionaries.com/wp-content/uploads/2014/02/

    In today’s workplace, mobile work environments are cutting costs, saving taxpayer dollars, and letting us reshape our workforce. This results in increased collaboration and efficiency.
    We decided to increase the amount of small meeting areas and collaborative space. As part of phase one, our team was able to modify and reconfigure much of the existing furniture into unique stations that would accommodate different types of work styles. Although individual stations decreased in size, the mobile work concept provided employees with an innovative way of working that was far less restrictive.
    The new configuration bolstered productivity, and employees began to collaborate in new ways as they gravitated away from their assigned cubicle.
    As users selected work spaces that supported both their job and how they like to work, they began interacting with new people, exploring new ideas, and gaining additional insights.